torstai 4. elokuuta 2011

Tilannekatsaus

Täällä ollaan! Päätin elvyttää blogini henkiin, opetella bloggaamista, kerryttää historiadataa ja kenties jakaa kokemuksia muiden rakentajien kanssa.

Vajaassa vuodessa on tapahtunut paljon: Talon perustustyöt jäivät yllättävän aikaisin tulleen talven takia kesken, mutta niitä jatkettiin keväällä ja Omatalon elementit nousivat tontille toukokuun alussa.

Kuluneen kesän aikana mieheni ja muutamat avuliaat ystävämme ovat pakertaneet pitkää päivää talolla:
- sisäkaton villoitusta (kuumaa hommaa näin helteisenä kesänä)
- sähköityshommia
- väliseinien tekemistä
- urakoitsijan toimesta lattian valaminen
- talon ulkomaalausta

Seuraavia etappeja on Tiilerin Mikael -takan muuraus, sokkelin rappaus, maalaustöiden jatkaminen, väliseinien sähköitys, saunan ja kylpyhuoneen seinien muuraus....

Keittiö on Kalustetukusta jo tilattu. Linjakas, ajaton ja toivottavasti huoltohelppo. Ovet ovat kiiltävän valkoiset ja taso kiiltävä musta laminaatti. Melko rohkeaa, mutta eläminen (= rasvakäpälien sormenjäljet yms) saavat näkyä. Tai sitten keittiörätti saa kyytiä?

Tämän hetkisen pähkäilyn alla on ovien valitseminen (ulko-ovi ja sisäovet). Tarjouksen lähetimme neljään paikkaan.

Yllättävästikin keittiön saarekkeeseen ei meinaa löytyä liesikupua, joka yhdistyy katolla olevaan huippuimuriin. Valikoima on suppea ja kallis. Höh.

Myös lattiapintoja olemme pähkäilleet. Vaalea/harmaa tammilaminaatti miellyttää. Kosteisiin tiloihin, keittiöön ja eteiseen tulee ehdottomasti laattaa.

Kyllä rakentajalla on paljon mietittävää...valinnan varaa löytyy ja hintahaitari on laaja. Meillä on yhä into päällä...toivottavasti pääsemme jouluksi uuteen kotiin!

Ps.Ilokseni sain sisustussuunnitteluun sparrausavuksi alan opiskelijan, joka tekee lopputyökseen suunnittelun meille. Miten mukavaa!

2 kommenttia:

  1. Rakennuspuuhat puhuttavat ympärillä, aina joku ystävä haaveilee, rakentaa tai remontoi :) Sisustussuunnittelun sparraus alan opiskelijan kanssa kuulostaa hyvältä, mistä sellaista kannattaa kysellä? Iloista kirjoittelua blogiin siskoni! Ja rakentamisjaksuja!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa laittaa kyselyä suoraan alan oppilaitokseen opettajalle. Minulla on mielessä jo melko tarkat ajatukset mitä haluan, mutta uskon että yhteistyö suunnittelija(opiskelija)n kanssa tulee olemaan hedelmällistä.

    VastaaPoista