sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pihan alustavaa suunnittelua


Tytön kanssa pyöräilimme eilen tontille katsomaan tilannetta. Pihalla ollessamme mietin, että minkälaiseksi tontti mahtaa tulevina vuosina muotoutua.

Ainakin tontille tultaessa mäntymetsä olisi kauniimpi ja helppokulkuisempi niin, että aluskasvillisuus laitettaisiin matalaksi. Maan on nimittäin valloittanut jokin sitkeä rikkaruohokasvi, horsmaa ja villipensaita ynnä muuta kirjavansekalaista löytyy. Ensi keväänä täytyy ottaa leikkurit käteen ja kenties myrkyttää.

Takapiha säilytetään metsänä. Talon ja tulevan autotallin välille voisi ajatella kivetystä. Jonnekin tulee tietysti hiekkalaatikko yms, paras paikka on hyvä hakea vasta talossa asuessa. Ja tietysti hyötykasveja- ja pensaita täytyy olla.

On varmasti järkevää palkata ensi kesänä ammattilainen/pihasuunnittelija avuksi. Kerranhan sen pihan toteuttaa. Näin voi varmasti välttyä monelta virheeltä. Mites se sanonta meneekään "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", ja varmasti säästääkin / maksaa vaivan.  Eipä heti uskoisi, että olen metsäammattilaisen tytär. Omena putoaa joskus kauas. ;-)

1 kommentti:

  1. Siis ammattimaista puhetta, ihmekös tuo jos olet metsäammattilaisen tytär. Hyvä idea on asua ja "kattella" jonkin aikaa, vaikka ottaisi ammattilaisneuvojankin.Ja,maalla on mukavaa - eli maalaisympäristö on elävää, vaikka joka kulmaa ja kiveä ei hioisikaan.

    VastaaPoista